Üheks selliseks võimaluseks on suured klaaspinnad, aknad või klaasuksed - vaade, mis nõusid pestes või salatit hakkides avaneb, lisab muidu ehk pisikesse köögiruumi avarust. "Üleminekuid saab pehmendada ka vaheruumidega - näiteks verandad, katusega terrassid ja katmata terrassid. Nii ei sega ilmaolud ning aiast kööki pääseb kuiva jalaga. Klaaspind võimaldab aga visuaalset kontakti väliruumiga," jagab maastikuarhitekt Karin Bachmann nõuandeid.
Kuidas aga toimida köögiviljapeenardega - kas tarbeaed võiks asuda ka köögile lähemal? "Muidugi! Hea lühike maa minna hommikukastes artišokke noppima - nagu tippkokad Jamie Oliver või Anni Arro," julgustab Bachmann. "See aeg, kus köögiviljad peideti ära, sest nad olid tarbetaimed, on möödas. Pigem eksponeeritakse tarbeaeda uhkusega," räägib ta. " Tootsi peenar, millest pool sajandit tagasi pigem muigega räägiti, on nüüdseks täiesti aktsepteeritud aiapidamise viis - kasvata, mida tahad, kuidas tahad ja just sellises koosluses, nagu paremaks pead.