Krõbedad ahjuõunad ingverivahukoorega

kodus.ee
Suurepärased ahjuõunad. | Shutterstock

Millal siis veel teha magustoite õunast, kui mitte praegu? Ahjuõunte puhul võid lasta fantaasial lennata ning panna õunte sisse täidiseks mida iganes soovid.

Tarvis läheb:

6-10 õuna

Täidis:
75 g võid
1 dl fariinsuhkrut
1 ½ dl kaerahelbeid
50 g mandlilaaste
1 tl kaneeli

Ingverivahukoor:
2 dl 35% koort
1 dl Türgi jogurtit
2 tl värsket riivitut ingverit
½ dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
 

Uurista õuntel südmikud välja ja pane õunad sobiva suurusega vormi.
Sulata või ja sega sellega muud täidisained.
Pane täidist õunasüdamikest jäänud aukudesse, õunte kõrvale ja peale.
Küpseta õunu 220kraadise ahju keskosas u 20 minutit kuni õunad muutuvad pehmeks.
Õunte küpsemise ajal valmista ingverikoor. Vahusta koor ja lisa sellele jogurt ning riivitud ingver. Maitsesta suhkru ja vanillisuhkruga. Paku koos soojade õuntega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid