Tarvis läheb:
6-10 õuna
Täidis:
75 g võid
1 dl fariinsuhkrut
1 ½ dl kaerahelbeid
50 g mandlilaaste
1 tl kaneeli
Ingverivahukoor:
2 dl 35% koort
1 dl Türgi jogurtit
2 tl värsket riivitut ingverit
½ dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
Uurista õuntel südmikud välja ja pane õunad sobiva suurusega vormi.
Sulata või ja sega sellega muud täidisained.
Pane täidist õunasüdamikest jäänud aukudesse, õunte kõrvale ja peale.
Küpseta õunu 220kraadise ahju keskosas u 20 minutit kuni õunad muutuvad pehmeks.
Õunte küpsemise ajal valmista ingverikoor. Vahusta koor ja lisa sellele jogurt ning riivitud ingver. Maitsesta suhkru ja vanillisuhkruga. Paku koos soojade õuntega.