Kõrvitsa-bataadi-läätsekarri

Kodutohter
Shutterstock

Toekas rikkalikult maitsestatud köögiviljaroog. Sellesse hautisse sobib ka värske või külmutatud spinat.

6 portsjonit

1 kg kõrvitsat

1 bataat

1 sibul

2 küüslauguküünt

3 cm ingverit

1 tl karrit

1 tl kurkumit

0,5 tl kaneeli

näpuotsaga tšillihelbeid (võib lisada soovi järgi)

soola, musta pipart

1 purk kookospiima

1 dl musti läätsi

2 dl purustatud tomateid

2 dl puljongit

2 sl kookosõli

hakitud koriandrit

 

Eemalda kõrvitsalt seemned ja pehme sisu ning tükelda. Koori ja tükelda bataat ja sibul.

Kuumuta poti põhjas õli, kuumuta sibulaid õlis. Riivi sisse ingver ja küüslauguküüned. Lisa karri, kurkum, kaneel ja tšillihelbed. Kuumuta, et maitsed tugevneksid.

Lisa kookospiim, purustatud tomatid, läätsed ja puljong. Hauta 5 minutit.

Lisa kõrvitsa- ja bataaditükid ning hauta nõrgal kuumusel umbes pool tundi, kuni läätsed, kõrvits ja bataat on küpsed. Maitsesta soola-pipraga. Kaunista hakitud koriandriga.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid