12 tk
20 g pärmi
4 dl vett
2 sl rapsiõli + vormi määrimiseks
1,5 dl kaerakliisid
2 tl soola
7,5–8 dl nisujahu + vormimiseks
2–3 sl kõrvitsa-, päevalille- või/ja seesamiseemneid
Õhtul hõõru pärm kausis vedelaks. Kalla juurde käesoe vesi ning sega, kuni pärm on lahustunud. Lisa õli ja kliid. Lase 5 minutit seista, lisa siis sool ja jahu ning sega ühtlaseks. Sõtku mõni minut. Jaga tainas 12 tükiks. Vormi pallideks ja pane pallid õliga määritud muffinivormi. Puista peale üsna ohtralt jahu. Kata rätiku või toidukilega ja tõsta ööseks külmkappi.
Hommikul kuumuta ahi pöördõhurežiimil 230 kraadini või tavarežiimil 250 kraadini. Pintselda saiad pealt veega ja puista peale seemneid. Küpseta 10–13 minutit. Võta ahjust, lase mõni minut vormis jahtuda ning tõsta välja.