500 g aedvilju (porgandid, peedid, pastinaagid)
100 g Kreeka pähkleid
200 g võid
4 dl nisujahu
1 sl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 tl kaneeli, jahvatatud ingverit ja kardemoni
3 muna
2,5 dl suhkrut
Glasuur:
100 g valget šokolaadi
25 g pehmet võid
200 g toaooja maitsestamata toorjuustu
Puru:
1 dl kuivatatud õunaviile
4 sl mandleid
0,5 dl seesamiseemneid
0,5 tl kaneeli
Koori ja riivi aedviljad peene riiviga. Peenesta pähklid ja rösti kuival pannil. Sulata või.
Sega kausis kokku kõik kuivained. Vahusta munad suhkruga. Lisa munavahule õrnalt segades jahusegu. Sega sulatatud ja veidi jahtunud või taina hulka. Lõpuks sega tainasse riivitud aedvili ja purustatud pähklid. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud Ø 23 lahtikäivasse koogivormi.
Küpseta 175-kraadises ahjus 40 minutit. Lase koogil järgmise päevani jahtuda ja maitsestuda.
Sulata valge šokolaad veevannil ja jäta jahtuma. Vahusta mikseriga pehme või ja toorjuust ühtlaseks kreemiks ning sega juurde jahtunud šokolaad.
Võta kook vormist välja ja määri glasuur peale.
Uhmerda kõik puruained uhmris puruks ja raputa koogile.