Õunaroosid
8-10 tk
500 g külmutatud muretainast
2-3 punasekoorelist õuna
2 sl kaneeli
3 sl suhkrut
poole sidruni mahl
keeva vett
Peale
tuhksuhkrut
Lõika õunad pooleks, uurista välja süda ja lõika õunad õhukesteks viiludeks. Pane õunaviilud kaussi, pigista peale sidrunimahl. Vala peale keev vesi, kata kaanega ja hoia 2-3 minutit, kuni õunaviilud muutuvad elastseks ja ei murdu keerates. Kuumas hoidmise aeg oleneb õuna suurusest ja sordist.
Sulata tainas, rulli õhukeseks ja lõika 20x5 cm suurusteks ribadeks. Puista ribad üle kaneeli ja suhkruga.
Kurna õunaviilud ja lao kõrvuti tainaribade äärtele nii, et pool viilust jääks üle ääre. Tõsta tainaäär õunaviiludele ja keera ribad rulli.
Pane õunarullid muffinivormidesse ja küpseta 180-kraadises ahjus 30-35 minutit.
Enne serveerimist puista peale tuhksuhkrut.
Võib kasutada ka pärmi lehttainast, kuid siis peavad ribad olema väga õhukesed, sest pärmiga tainas võib kerkida nii suureks, et õunaroose pole nähagi. Tainaribadele võib määrida ka aprikoosi- või õunamoosi või hoopis toorjuustu.