Väliköögi rajamine on töömahukas ja kulukas ettevõtmine

Urve Vilk
Shutterstock

Väliköögis on suvel mõnus külalisi vastu võtta, grillida ja kuuma ilmaga umbse köögi asemel ka enda tarbeks toitu valmistada. Kuidas planeerida välikööki nii, et see vastaks kõigile vajadustele ja nõudmistele?

Pottsepp Koit Ehatamm, kelle üht Pedasele ehitatud välikööki on tunnustanud lausa Arhitektide Liit preemiaga, soovitab esimese asjana läbi mõelda, mida soovitakse köögis tulevikus teha. “Arvestades, kui vähe on meil suve, tasuks mõelda, kui palju käib külalisi ja millised on nende harjumused, kas grillitakse, tehakse süüa või istutakse niisama,“ räägib Ehatamm, et kui tahetakse niisama väljas istuda, piisab Kamado grillist, aga kui omanik on näiteks kirglik jahimees, nagu oli Pedase köögi omanik, peab olema võimalus ka grillimiseks ja liha suitsutamiseks, inimeste vajadused on erinevad.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid