Vaja läheb (12 õunaroosi jaoks) :
● 2−3 punast õuna
● ½ sidrunist pressitud mahla
● 400 g võiga pärmi-lehttainast (pakil oleva juhendi järgi sulatatud)
● 70 g võid
● 4 sl suhkrut
● 2 tl kaneeli
● kaunistamiseks tuhksuhkrut
● rullimiseks jahu
Valmista õunaroose nii:
1. Lõika küpsetuspaberist tosin 12 × 12 cm ruutu ja voorderda nendega muffinipann. Et paber paremini vormis püsiks, võid selle alla killukese võid määrida.
2. Lõika õunad pooleks, eemalda noaotsaga südamik ja viiluta peenelt.
3. Pigista sidrunimahl veega täidetud kaussi ja pane lõigatud õunaviilud kohe vette, et need oma värvi ei kaotaks. Kuumuta sidrunivee ja õuntega kaussi mikrolaineahjus 3 minutit või vala vesi koos õuntega potti ja aja keema, keeda minut ning võta seejärel tulelt, jättes õunaviilud kuuma vette. See aitab õuntel pehmeneda, et neid oleks kergem roosiõielehtedeks painutada. Olenevalt õunasordist võib mikrolaineahjus selleks kauem aega minna.
4. Sulata või. Sega omavahel kaneel ja suhkur.
5. Rulli tainaplaadid vähese jahuga ülepuistatult ruutudeks ja lõika kolmeks ribaks. Kui pakis on neli tainaplaati, saad igast plaadist kolm roosi.
6. Pintselda tainaplaadid võiga ja puista peale kaneelisuhkrut. Laota õunaviilud tainaribade ülemisele äärele ja keera alumine riba õunte alumisele äärele. Pintselda õuntel olev tainariba sulavõiga.
7. Keera õuntega tainariba rulli ja aseta muffinivormi.
8. Valmista nii kõik 12 roosi. Küpseta saiakesi 190 kraadi juures ilma pöördõhuta 40−45 minutit, kuni tainas on kuldne ja läbi küpsenud. Puista serveerides peale tuhksuhkrut.
Aega läheb 80 minutit!