Põnevaid peenrakurke, mida tasub proovida

kodus.ee
Kurki saab kasvatada ka avamaal. | Shutterstock

Kõige mõistlikum on aiamaal kurke viljeleda seemneist, külvates neid otse kasvukohale. Teada-tuntud lemmiksortide kõrval võiks proovida ka veidi isemoodi kurke.

 

Aiamaailma looja Silvi Taidre soovitab järgmisi sorte.

’Delicius’
Keskvarane sort Poolast. Rohkete kuni poolemeetriste külgvõrsetega põõsasja kasvuviisiga. Heledate triipudega tumerohelised kurgid ei kasva kiiresti üle. Sobivad värskelt marineerimiseks, soolamiseks.
 

’Lenara’ RZ F1
Väga varane. Katkmikalale panna toestatult ronima. 11-13 cm silindrilised hõredate kühmudega tumerohelised kurgid kasvavad 2-3 kaupa kobaras. Taim on jõulise kasvu, suure saagikuse ja kvaliteetsete viljadega.

’Shubert’ F1
Varane iseviljuv hübriidkurk. Suuresaagiline ja maitsev. Kurgid on peenekühmulise koorega, väikese seemnekambriga. Meeldib päikesepaisteline tuule eest kaitstud kasvukoht.

’Canatra’ F1
Väga varane iseviljuv sort. Kirgasrohelised mõne suure kühmuga kõvad kurgid väikeste seemnetega kasvavad kimbus. Saagikas kogu kasvuaja jooksul. Kerge korjata. Vastupidav  taimehaigustele.


’Karen’ F1
Varane iseviljuv hübriidkurk, valdavalt emasõitega. Viljad  väikesed, tumedad kuni keskmist rohelist värvi, peenekühmulised ja –ogalised. Aretatud mõruainevabaks. Sobib ökotoodete kasvatajatele.

’Puccini’ F1
Varane. Saaki on võimalik korjata juba 35 päeva pärast taimede istutamist. Ühelt taimelt saab 5 kilo kurke. Iseviljuv, seemneteta. Tumeroheline harvade kühmudega sile koor. Talub kuumust.

’Merengue’ F1
äga varane iseviljuv hübriid. Kasvab nii ronivana kui roomavana, saak rikkalik. Ühtlase silindrilise kujuga tumedad  saledad kurgid on kibeainevabad.  Pikk korjeaeg. Soolamiseks ja marineerimiseks.
 

Allikas: Minu Aed

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid