Põlvest põlve pärandatud piparkoogitaina retsept. Perekohviku jõululugu

Tiina Kolk
Piparkoogitainast ei pea tegema ainult klassikalisi piparkooke, neistki võib vormida väikesi küpsiseid. | Reti Kokk

Tartus Tähe tänavas asuvas hubases perekohvikus Anna Edasi pakutakse head ja paremat, eriti aga maitsvaid küpsetisi. Jõuluajal on väga nõutud kohviku piparkoogid ja piparkoogitainas, mille retsepti on pärandatud põlvest põlve.

Kohvikule nime andnud perenaise Birjo Urbase hiidlannast vanavanaema Anna Edasi oli küll andekas maitsvate suhkrukringlite küpsetaja, aga menukas piparkoogiretsept on tulnud hoopis peremehe Silver Urbase suguvõsast.
„Kuigi piparkoogitainas on tehtud täpselt sama retsepti järgi, tuleb see alati veidi erinev,” nendib Birjo Urbas. „Minu tainas jääb pigem helepruun, aga kui Silver teeb, siis tema oma on palju tumedam.” Taina värvitoon tuleb sellest, kui kaua suhkrusiirupit keeta.
Külmikus maitsestunud tainas tuleb sealt vähemalt tund enne piparkookide vormimist välja võtta.

Edasi lugemiseks

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid