Personaaltreener soovitab retsepti, mis viib Vahemere maadesse
kodus.ee

Unistad reisist Kreekasse? Lennukiga reisida veel ei tasuks, kuid läbi toidu saab erinevaid riike ja sealseid maitseid avastada küll. Personaaltreener ja Rakvere saadik Siim Kelner soovitab katsetada Vahemerepärast hakklihapallide retsepti, mille salajaseks koostisosaks on feta.

Juustusõprade rõõmuks peetakse just fetat kõige tervislikumaks, sest selles on oluliselt vähem kaloreid, kui teistes juustudes. „See ei tähenda, et juustu peaks ülemäära vältima. Üldiselt võib ikka süüa kõike, kui seda teha mõõdukalt,“ kommenteerib treener. Selle roa puhul annab fetale omane tugev maitse lihakale roale veidi omapära ja on peamine vahemerelisuse lisaja.  

Vahemere feta-hakklihapallide jaoks läheb vaja:
Hakklihapallid: 

400 g Kodune hakkliha
0,5 dl riivsaia
1,5 dl vett või piima
1 tl soola
1 tl musta pipart
50 g fetajuustu
1 sl võid või õli praadimiseks

Tomatikaste:    
1 suur hakitud sibul
1–2 purustatud küüslauguküünt
1 sl õli
400 g purustatud tomateid
1 dl vett
0,5 tl soola
1 tl suhkrut
2 tl/sl kuivatatud või hakitud värsket punet

Serveerimiseks:
keedetud riisi või spagette

Valmistamine:
Pane riivsai koos vedelikuga kaussi ja lase 10 minutit paisuda. Haki tomatikastme tarvis sibul ja küüslauk ning pruunista õlis. Lisa tomatikonserv ja vesi ning hauta 10 minutit madalal kuumusel. Maitsesta soola, suhkru ja punega.

Sega hakkliha soola, pipra ja riivsaiaga ning lisa pisikesteks kuubikuteks lõigatud feta. Vormi saadud tainast kuus kuni kaheksa suuremat pallikest. Pruunista need igalt poolt võis ja tõsta kastmesse. Hauta madalal kuumusel kaane all 5–10 minutit. Serveeri meelepärase lisandiga!

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid