Päeva retsept: jõhvika-karamellikook

Kodutohter
Shutterstock

Magusat karamellikastet tasakaalustavad hapud jõhvikad. Seda kooki võib teha ka näiteks astelpajumarjadega.

Põhi

200 g küpsiseid (Digestive)

100 g võid

 

Täidis

1 purk karamelliseeritud kondenspiima

200 g jõhvikaid

2 sl tuhksuhkrut

 

Purusta küpsised köögikombainis ja sega hulka sulatatud või.

Vooderda lahtikäiva põhjaga koogivorm (Ø 21 cm) küpsetuspaberiga ja vajuta küpsise-võisegu põhja ja äärtele.

Sega kondenspiim kausis ühtlaseks ja vala koogile. Kalla peale jõhvikad. Kui kasutada külmutatud marju, siis panna need peale külmunult.

Pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi. Enne serveerimist sõelu peale tuhksuhkrut. Kooki võib süüa vanillikastme või jäätisega.

Karamelliks keedetud kondenspiima müüakse poes, kuid seda saab teha ka ise. Pane tavaline kinnine kondenspiimapurk külili potti, lisa vett, nii et purk oleks täiesti kaetud ja keeda 2-3 tundi. Purk peab olema kogu keemise aeg veega kaetud.

Sarnased artiklid