• Võid piima asemel vedelikuna kasutada vett, mahla kaera- või sojapiima.
• Võid asendada 2–3 dl nisujahu rukki- või kaerajahuga või kaerahelvestega.
• Kõge tugevama vahu saab toasoojadest munadest. Võta munad aegsasti tuppa soojenema.
• Mandlid võid asendada alati pähklitega ja vastupidi.
• Fariinsuhkur annab küpsetistele mahlakust ja karamelli lõhna.
• Kama on kiudainerikas. Paar supilusikatäit kama korvab päevase kiudaine vajaduse.
• Pärm hakkab kerkima kõige paremini käesoojas vedelikus. Pärmitaigen kekib ka külmkapis, kuid oluliselt aeglasemalt. Kui taigna vedelik on üle 45-kraadi – pärm sureb.
• Kuivpärm vajab kekima hakkamiseks 45-kraadist vedelikku.
• Külmkergitus külmikus teeb taigna aroomikamaks.
• Käärimist saab kiirendada, kui asetad taigna kausiga kraanikaussi sooja vette.
• Maitsesta koogitainast vastavalt soovile: kardemoniga (1 tl), riivitud apelsini- või sidunikoorega 2–3 tl), kaneeliga (1 tl), ingveriga (1 tl) või mõrumandliõliga (mõni tilk).
• Kui lisad taignale 1 dl pühklipuru – saadki pähklikoogi.
• Tee šokoladikook. Asenda ½ dl jahu kakaopulbriga ja kaunista šokolaadiglasuuriga.