Mustika-hapukoorepirukas

Pille Enden
Jaan Heinmaa

See on üks ausast toorainest tehtud lihtne pirukas, kus pole mingeid vigureid. Mustikate ja hapukoorega täidises on maitsed parajas tasakaalus.

10 tk

Põhi:

3 dl nisujahu

1 dl suhkrut

1,5 tl küpsetuspulbrit

100 g võid

1 muna

Täidis:

300 g mustikaid

3 dl hapukoort

1 tl vanilliekstrakti

1 dl suhkrut

2 muna

Kuumuta ahi 190 kraadini. Sega kausis jahu, suhkur ja küpsetuspulber. Lõika või väikesteks kuubikuteks ja lisa kuivainetele. Sega või kas kahvli või kätega kuivainete hulka, kuni saad puruse segu. Lisa muna ja suru ühtlaseks tainaks. Suru 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Puista põhjale mustikad.

Klopi hapukoor, vanilliekstrakt, suhkur ja munad ühtlaseks. Vala täidis mustikatele ja silu. Küpseta 40–45 minutit, kuni täidis on tahe ja põhi krõbe. Võta ahjust ning lase jahtuda.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid