10 tk
Põhi:
3 dl nisujahu
1 dl suhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
1 muna
Täidis:
300 g mustikaid
3 dl hapukoort
1 tl vanilliekstrakti
1 dl suhkrut
2 muna
Kuumuta ahi 190 kraadini. Sega kausis jahu, suhkur ja küpsetuspulber. Lõika või väikesteks kuubikuteks ja lisa kuivainetele. Sega või kas kahvli või kätega kuivainete hulka, kuni saad puruse segu. Lisa muna ja suru ühtlaseks tainaks. Suru 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Puista põhjale mustikad.
Klopi hapukoor, vanilliekstrakt, suhkur ja munad ühtlaseks. Vala täidis mustikatele ja silu. Küpseta 40–45 minutit, kuni täidis on tahe ja põhi krõbe. Võta ahjust ning lase jahtuda.