Millise maitsega on Salvesti uued kastmed? Toimetus proovis järele. Vaata ka, kuidas valmistada mahlakat burgerit ning põnevat tatrarooga

kodus.ee
Sisuturundus
Kastmed on valmistatud eestimaise rapsiõli baasil. | Salvest

Õigesti valitud kaste annab toidule viimase lihvi – nii pakub eine meile tõeliselt mõnusa maitseelamuse. Toimetus proovis Salvesti uusi kastmeid, et saada teada milliseid maitseid need endas peidavad. Prooviti Salvesti Burgerikastet, Kartulikastet ning Kreemjat majoneesi.

Just õige burgerikaste on see, mis muudab kotletisaia burgeriks

Soojad suveilmad pakuvad meile võimaluse valmistada toitu õues, kuumadel süte kohal. Mõnikord võiks aga šašlõkile vahelduseks grillil midagi muud valmistada. Mõnusat vaheldust pakub näiteks grillburger. Kes elab aga linnakorteris või ei viitsi parajasti grilliga mässata, võib burgerid ka tavalise panni abiga valmis teha. Burgeri vahele saame panna just neid komponente, mida kõige rohkem armastame – kes eelistab sealihast, kes linnulihast kotletti, lisaks sellele saame saiade vahele panna ohtralt värsket maitserohelist – nii valmibki toekas ja rikkalik eine. Et ükski burger ei ole nauditav ilma hea kastmeta, on Salvest poodidesse toonud ka mõnusa Burgerikastme. Nii võib igast kodust saada burgerirestoran. Salvesti Burgerikaste sisaldab rohkelt oomega-3 rasvhappeid ning on valmistatud eestimaise rapsiõli baasil.

Asendamatu kaste,  et valmistada tõeline Ameerika stiilis burger

37222523_1930638550289790_4986392649096232960_n.jpg

Burgerikaste oli mõnusalt tomatipastane.
Ühinenud Ajakrijad

 „Kodus tehtud burgerid ohtra Burgerikastmega – kõik sõid ja kiitsid! Burgerikaste oli mõnusalt tomatipastane, laste kindel lemmik! Ise proovisin ka nn alasti burgerit, ehk jätsin saia ära. Burger jäi burgeriks –  kui kotlet on mahlane ning kaste maitsekas ja rammus, on tulemus igatahes  super.“

Selle klassikalise retsepti abil saad valmistada mahlaka ja rikkaliku hamburgeri. Nelja burgeri valmistamiseks läheb vaja:

* 4 burgerikuklit

* 500 g veisehakkliha

* 2 viilutatud tomatit

* 4 viilutatud marineeritud kurki

* 1 sibul

* Pool jääsalatit (ribadeks lõigatuna)

* Salvesti Burgerikastet

* 4 sl hakitud peterselli

* 1 sl õli

* Maitsestamiseks soola ja pipart

 

Tee nii:

Lõika sibul pooleks. Haki üks sibulapoolik peenelt, teine pool lõika õhukesteks viiludeks.

Sega hakkliha hakitud peterselli ning sibulaga, maitsesta segu soola ja pipraga. Vormi segu neljaks burgeriks ning pane mõneks ajaks külmkappi (siis ei lagune kotlet praadimise ajal laiali).

Kuumuta pannil õli. Pane hakk-kotletid pannile ning prae neid 5 minutit ühelt poolt, seejärel pööra kotlet ümber ning prae sama kaua ka teist poolt.

Soojenda burgerikuklid. Määri kuklite alumisele poolele ohtralt Burgerikastet. Tõsta peale jääsalat ning kurgi- tomati ning sibulaviilud. 

Pane salati peale praetud hakk- kotlet, kõige peale aseta kukli ülemine pool.

Et eine oleks täiuslik, serveeri burgeri kõrvale friikartuleid

 

salvest_kastmed_karusell_1-1.jpg

Kastme sees on mõnusad kurgitükid, tunda on ka kerget küüslaugu maitset.
Salvest

Mõnusad friikartulid võib valmis küpsetada näiteks kookosõlis.

Salvesti Kartulikaste ja friikartulid on ideaalne kooslus. Kastme sees on mõnusad kurgitükid, tunda on ka kerget küüslaugu maitset. Selline kaste on väga hea ka kartulikrõpsudega, mõnus vaheldus dipikastmele. Tegemist on tootega, mis ka lastele väga meeldib. Friikartuleid söödi ikka ohtra kastmega. Samas on Kartulikaste universaalse maitsega ja võib oma kreemja konsistentsiga täiustada väga erinevaid soolaseid roogasid.“

Majonees andis kreemisust põnevale tatraroale

 

37214930_1930813216938990_2749040740322508800_n.jpg

Tegemist oli lausa üllatavalt kreemise majoneesiga.
Ühinenud Ajakirjad

 „Tegemist on lausa ootamatult kreemise ja maheda majoneesiga. Pakendil on kirjas, et majonees sisaldab rohkelt oomega-3 rasvhappeid. See on positiivne uudis – oomega-3 rasvhapped väga olulised vereringele, südamele ning ajule. Majonees on maitsev kaste, millega saame paljudele soolastele roogadele anda kreemisust ning tuleb välja, et ka kõrgema toiteväärtuse. Ka soola ja suhkrut sisaldab Salvesti Kreemjas majonees väga vähe.“

Kreemjas majonees sobib suurepäraselt näiteks salatitesse, samuti sobib see hästi kokku tatraroogadega. Põneva õhtusöögi saad näiteks tatrast ning mägiveise konservist. Retseptiga saab mängida – tatra võib asendada kartuliga ning kui poest mägiveise konservi ei leia, võib selle asemel kasutada tavalist veisekonservi.

Et valmistada mõnus õhtusöök šoti mägiveisekonservist ning tatrast, läheb vaja:

* 500g tatart

* 1-2 karpi šoti mägiveise lihakonservi

* 100g sinihallitusjuustu

* Šampinjone

* Salvesti Kreemjat majoneesi

* Maitsestamiseks soola (soovi korral)

 

Tee nii:

Kalla tatrale kuum vesi ja lase mõni tund seista ( tatart võib ka lihtsalt keeta, kuid siis võib see veidi ära laguneda). Seejärel prae tatar koos konserviga.

Lisa juurde seened. Järgmisena lisa sinihallitusjuust. Soovi korral võid toidule ka soola lisada.

Serveeri rooga majoneesiga.

 

Salvesti toodete ning mõnusate retseptidega saad tutvuda ka  SIIN

Sarnased artiklid