Millal külvidega alustada?

Kaja Kurg
Shutterstock

Kui sa pole varem köögiviljataimi ette kasvatanud, siis tekib sul tõenäoliselt küsimus: kuidas üldse teada, millal on õige alustada ühe või teise kultuuri ettekasvatust?

Sobiv külviaeg – mis pole liiga vara ega liiga hilja – oleneb sellest, millal saab taimed istutada alalisele kasvukohale peenral, külmkasvuhoones või rõdul/terrassil olevasse anumasse.

Aknalaual sobiva suurusega istikuks sirgumise aeg on igal kultuuril erinev: osa areneb kiiremini, teised aeglasemalt. Baklažaan ehk pommu, juurseller, porrulauk, paprika ja tomat vajavad külvist alates umbes 50–60 päeva, et saada välja istutamise jaoks kõlbulikuks.

Poole kiiremini ehk 20–30 päevaga saavad „valmis” aga kaalika-, kapsa-, aedsalati-, kurgi-, kõrvitsa-, kabatšoki-, arbuusi- ja meloniistikud. Nende taimi hakataksegi ette kasvatama alles aprilli lõpus.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid