Pirukapõhi:
180 g nisujahu
2 sl suhkrut
100 g külma võid
1 munakollane või paar lusikatäit külma vett
Magus kõrvitsatäidis:
400 g jämedalt hakitud muskaatkõrvitsat või kõrvitsapüreed
2 muna
150 g tavalist või pruuni suhkrut
1 tl kaneeli
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
0,5 tl ingveripulbrit
näpuotsaga soola
2 sl nisujahu
2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
Serveerimiseks:
vahukoort, kaneeli ja/või tuhksuhkrut
Haki jahu, suhkur ja või puruseks, lisa munakollane ning sõtku ühtlaseks tainaks. Vooderda 24 cm läbimõõduga pirukavorm tainaga ja pane 30 minutiks külmkappi tahenema.
Keeda hakitud kõrvitsat kergelt soolases vees 8–10 minutit. Kurna hoolega, siis püreesta kõrvits ja lase veidi jahtuda. Sega muna kõrvitsa hulka, siis lisa ülejäänud ained. (Seda kõike võid teha kannmikseris või köögikombainis.)
Kalla täidis ettevaatlikult tainaga vooderdatud pirukavormi.
Küpseta 200-kraadise ahju alumises osas 40–50 minutit, kuni täidis on hüübinud, aga mitte veel pruunistunud.
Lase jahtuda. Serveerimisel sõelu peale veidi tuhksuhkrut või kaneeli, kõrvale paku vahukoort.