Esimese rabarberimaiuse saab näpistada tavaliselt emadepäevaks. Oleneb muidugi aastast. Nutikas aednik paneb aga rabarberipõõsale peale katte, et too jahedatest öödest ei heituks ning kiiremini kasvama hakkaks. Nii võib juba paar nädalat varem krõmpse varsi murda.
Just nimelt murda, sest rabarberivarsi ei lõigata, vaid need murtakse koos „kannaga”, keerates need kergelt taime küljest lahti. See kahjustab taime kõige vähem. Nii jääb vähem võimalusi, et mädanik taime ründama pääseb. Alati jäetakse põõsale alles vähemalt kaks-kolm lehevart, et taimel oleks jõudu taastuda. Suve keskel rabarberit enam eriti ei tarvitata, sest vanemad varred muutuvad puiseks ning neis suureneb oblikhappesisaldus. Ent kui vanad varred välja murda, tekib uusi pidevalt juurde ja kui isu on, võib neid jätkuvalt toiduks tarvitada.
Edasi lugemiseks
Esimene kuu 0.99€, edaspidi 2.99€ kuus