Koorekommid

Kodutohter
Shutterstock

Koorekommid on alati hea vaheldus šokolaadile. Sega ja sobita lisandeid, et saada erimaitselisi maiustusi. Kaunilt pakitud kommid on ka tore kingitus.

4 sl magedat võid, lisaks ka määrimiseks

450 g suhkrut

näpuotsatäis soola

300 ml 35% rõõska koort

150 ml piima

3 sl vett (selle võib asendada apelsini- või šerribrändiga või kange kohviga)

 

Lisandid

225 g tumedast või piimašokolaadist täppe

115 g hakitud mandleid, sarapuupähkleid, Kreeka pähkleid

115 g datleid või kuivatatud aprikoose

 

 

Määri 20 cm küljepikkusega madal kandiline küpsetusvorm võiga.

Pane või, suhkur, sool, koor, piim ja vesi (või selle asendaja) paksu põhjaga kastrulisse. Kuumuta kergelt, kuni suhkur on lahustunud.

Lase segu mulinal keema ja keeda, kuni külma vette valatud lusikatäis kreemi moodustab pehme palli.

Kui teed šokolaadimaitselisi koorekomme, lisa nüüd šokolaaditäpid. Tõsta kastrul tulelt ning klopi tugevalt, kuni segu hakkab paksenema ja muutub tumedamaks. Vahetult enne selle konsistentsi saavutamist lisa kas hakitud pähklid või kuivatatud puuviljad. Klopi tugevalt kuni ühtlase segu saamiseni.

Vala kreem võiga määritud vormi, aga ole ettevaatlik, sest segu on väga kuum. Lase segul jahtuda ja tarduda. Tõmba kreemile terava noaga ruudustik. Lase veel seista, kuni kreem on täiesti tahenenud.

Kummuta lauale ja pööra ümber. Lõika pika noaga kuubikuteks. Soovi korral puista mõned üle tuhksuhkruga, mõned kaunista sulatatud šokolaadiga.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid