Kapsas pühadelauale kolmel erineval moel

Pille Petersoo
Kapsas on pühadelaua vaieldamatu kaaslane. | Juta Kübarsepp

Eks igal kokal on spetsiaalne kapsaretsept, mida ta on mitu head aastat timminud ja täiustanud. Meie pere jõululaual on juba aastaid õlles hautatud hapukapsad, ent lisaks maitseb meile magushapu pruunistatud värske kapsas ning ploomide ja apelsinimahlaga hautatud punane kapsas. Viimane on eriti hea jõulupardi või -hane kõrvale. Siit leiadki nende kolme kapsaroa retseptid – miks mitte proovida kõiki korraga ja sel moel oma jõulukapsalemmik avastada!

Kõik kapsaroad on arvestatud kuuele kuni kaheksale sööjale. Kui valmistad mitme retsepti järgi, siis jätkub suuremalegi seltskonnale.

 

Õlles hautatud hapukapsas

1 kg värsket hapukapsast
100 g fariinsuhkrut
2 tl soola
3 dl tumedat õlut ja 2 dl kodust õunamahla (või 5 dl õlut)
50 g võid
veidi köömneid

Edasi lugemiseks

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid