2 väikest purgitäit
200 g hapukaid tikreid
50 ml vett
75 g võid
150 g suhkrut
2 suurt muna (u 100 ml munamassi)
u 2 sl leedriõiesiirupit (soovi korral)
Pese tikrid, soovi korral ka puhasta. Pane potti, lisa vesi ja kuumuta tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni tikrid on täitsa pehmed. Siis hõõru need läbi sõela.
Pane saadud tikripüree, või, suhkur ja leedriõiesiirup potis kergelt muliseva vee kohale asetatud kuumakindlasse kaussi või paksu põhjaga väiksemasse potti. Kuumuta pidevalt segades tasasel tulel, kuni või on sulanud ja segu on kenasti läikiv ja ühtlane (kui kasutad termomeetrit, siis jälgi, segu ei oleks kuumem kui 60°).
Võta korraks tulelt, vispelda juurde klopitud munad. Tõsta pott tagasi ja kuumuta tasasel tulel pidevalt segades 9–10 minutit, kuni võie pakseneb ning segu on hele ja kreemjas. Tikrivõide temperatuur peaks olema umbes 82°.
Tõsta tikrivõie kohe väiksematesse kuumadesse steriliseeritud purkidesse, kaaneta ja pane kuni mõneks nädalaks külmkappi. Pärast avamist tarbi umbes nädala jooksul.