Fūl’i tegemiseks sobivad kõige paremini väikesed ümarad põldoad, mida Egiptuses teatakse „fūl ḥammām’i” nime all. Kui reisile lähete, otsige üles!
400 g kuivatatud põldube
2–3 küüslauguküünt
3 sl oliiviõli + veel serveerimiseks
3–4 sl sidrunimahla
soola
peterselli
vürtsköömneid, Cayenne’i pipart (soovi korral)
Pane oad eelmisel õhtul külma vette likku.
Nõruta ja loputa leotatud oad, pane värske veega tulele ja keeda 2–3 tundi, kuni oad on hästi pehmed. Kurna (jäta veidi oakeeduvett alles), tambi kahvli või pudrunuiaga kergelt katki.
Sega juurde sool, oliiviõli, sidrunimahl ja hakitud küüslauk. Sega hoolega läbi. Kui segu on liiga paks, siis lisa veidi oakeeduvett.
Tõsta oasegu kaussi, kaunista peterselli ja oliiviõliga.
Nipp:
Serveeri näiteks keedetud muna sektoritega. Selle koguse peale võta kaks keedetud muna ja lõika mõlemad kuueks sektoriks. Tõsta ubadele, puista peale hakitud peterselli.