Ahjulõhe kollase peedi padjal

Pille Petersoo
Ahjulõhe kollase peedi padjal. | Juta Kübarsepp

Rooga võib valmistada ka forellist või gorbuušast, aga siis tuleb kala vähem aega küpsetada. Just estragon annab sellele roale põneva nüansi. Kui värsket estragoni pole käepärast, siis võid lisada ka kuivatatut. Peaasi, et peet ja murulauk värsked on! 

Neljale

Tarvis läheb:

500–600 g kollaseid peete
4 sl oliiviõli
4 lõhefilee portsjontükki (à 175 g)
1 sl värsket hakitud murulauku
1 sl värsket hakitud peterselli
1 sl värsket hakitud estragoni
1 hakitud šalottsibul
1 sidrun
soola ja musta pipart

 

Kuumuta ahi 220 kraadini. 

Pese ja koori peedid ning lõika hästi terava noaga või, veel parem, nn köögimandoliiniga võimalikult õhukesteks viiludeks. 

Pane peediviilud suurele ahjupannile, lisa 2 sl õli ja maitsesta julgelt soola-pipraga. Sega korralikult läbi, nii et kõik peediviilud oleksid õliga kergelt kaetud. Siis kuhja peediviilud õhukese kihina ahjupanni keskele.

Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni peediviilud hakkavad servadest kuldseks muutuma. Noaga viilutatud peetide puhul kulub mõni minut rohkem, sest viilud on paksemad. 

Võta ahjupann ahjust välja, tõsta lõhetükid peedipadjale. Maitsesta kala soola-pipraga, puista peale veidike hakitud maitserohelist. Pane kõik uuesti ahju ja küpseta umbes 15 minutit, kuni lõhe on pealt küps ja seest veel kergelt roosakas. 

Samal ajal sega väikeses kausis ülejäänud 2 sl õli, hakitud maitseroheline, hakitud šalottsibul, umbes 4 sl sidrunimahla ning umbes supilusikatäis riivitud sidrunikoort. Maitsesta soola-pipraga.

Serveerimisel tõsta igale taldrikule röstitud peediviilud ja kala ning nirista peale ürdikastet. 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid