Ahjukana hõrgu karri-banaanikastmega
kodus.ee
Ahjukana ei nõua mingit erilist vaeva. | Shutterstock

Ahjukana küpsetab end enam-vähem ise valmis. Sul jääb üle kana kõrvale valmis segada lihtne, kuid samas täidlaselt hõrk karri-banaanikaste.

Ahjukana

Valmistusaeg u 1 tund ja 40 minutit

Kuuele

1 broiler
2 sl õli
1 tl soola
½ tl musta pipart
2 tl paprikapulbrit
1 tl küüslaugupulbrit (või purustatud küüslauguküüs)
½ tl tšillipulbrit

Kui kasutad külmutatud kana, tõsta see juba eelmisel päeval sügavkülmast tavakülmikusse aeglaselt sulama. Loputa kana seest ja väljast, kuivata majapidamispaberiga.

Sega maitseained ja sool õliga ning hõõru kana seguga üleni kokku. Pane kana küpsetuskotti, sulge kott tihedalt. Aseta kana ahjupannile ja lõika küpsetuskoti ühest ülemisest nurgast väike tükk ära, et aur küpsemise ajal välja pääseks.

Küpseta u 175 kraadi juures ligikaudu 1,5 tundi. Kana sisetemperatuur peaks olema 75 kraadi.

Jäta küpsetamisel tekkinud maitsev leem alles, võid seda kasutada ka karri-banaanikastme põhjana.

 

Karri-banaanikaste

Kuuele

Valmistusaeg 20 min
 

½ sibulat
1 küüslauguküüs
2 sl võid
2 tl karripulbrit
½ banaani
½ pool haput rohelist õuna
½ porgandit
2 dl köögiviljapuljongit (või kana küpsemisel tekkinud leent)
1 dl koort
¼–½ tl soola

Koori ja haki sibul. Kuumuta sibulatükke võis umbes minut, lisa karri ja kuumuta pannil veel teinegi minut.
Lisa banaaniviilud ning kooritud ja kuubikuteks lõigatud õun ja porgand. Pruunista mõni hetk. Lisa puljong, lase keema tõusta ja hauta pehmeks. Võimaluse korral püreeri saumikseriga ühtlaseks ja siidiseks, lisa koor. Kuumuta veel kord, maitsesta soolaga.

Paku ahjukana ja keedetud riisi juurde.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid