Aedviljade 5 värvi. Milline on värvide roll aedviljade vitamiinisisalduses?

kodus.ee
Kui sööd aedvilju regulaarselt kõigist viiest värvirühmast, saad oma tervise jaoks parima valiku vitamiine, mineraal- ja kiudaineid. | Shutterstock

Tervisliku toiduvaliku vundament on köögiviljad, puuviljad ja marjad. Kui sööd neid regulaarselt kõigist viiest värvirühmast, saad oma tervise jaoks parima valiku vitamiine, mineraal- ja kiudaineid.

Aedviljad tõstavad organismi immuunsustaset, hoides ära põletikke, aitavad ennetada südame-veresoonkonnahaigusi ja teist tüüpi diabeeti. Uuringud on näidanud, et aedviljade söömine vähendab vähki haigestumise riski.
Lisaks tuttavatele vitamiinidele ja mineraalainetele sisaldavad aedviljad ka inimesele kasulikke fütokemikaale flavonoide. Et saada erinevaid flavonoide, peabki sööma palju erivärvilisi vilju.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid