Taevakarva mari
Mõnusalt mesine õunatee mustikaga, mis on iga suure ja väikese magusasõbra lemmik. Tee südame moodustab delikaatne Eestimaine õun, magusa ja tummise lihvi lisab mustikas.
Koostisosad: külmkuivatatud õun 60%, mustikas 27%, õunakontsentraat, kaneel, aniis, nelk, vanill.
Tulipunane mari
Hapuka mekiga marjatee on ideaalne valik marjatee austajale. Tee südame moodustab Eestimaine õun, hapukust lisab vaarikas ja sidrunhein, tummisuse timmib mustikas.
Koostisosad: külmkuivatatud õun 60%, vaarikas, mustikas, õunakontsentraat, kaneel, aniis, nelk, sidrunhein.
OMG maasikas
Käsitsi valmistatud maasikane õunatee, mis rõõmustab nii suuri kui väikeseid magusasõpru. Sobib väga hästi ka jääteena. Tee põhimaitse loob kohalik õun. Tipus soleerib maasika-melissi-piparmündi trio.
Koostisosad: külmkuivatatud õun (60%) maasikas (27%) ja aroonia, kuivatatud piparmünt ja meliss, õunakontsentraat, vanill, kaneel aniis.
Tõmmu sõsar
Käsitsi valmistatud kuiv mustasõstrane õunatee on hää toidukõrvane ja iseloomuga jook vahepalaks. Sobib eriti hästi klaasikese punaveini asemele. Tee südames on muidugi kohalik õun. Karakteri loob musta sõstra ja tüümiani duo.
Koostisosad: külmkuivatatud õun (70%) ja must sõstar (25%), tüümian, õunakontsentraat, kaneel, nelk, aniis.
Malbe ladvaõun
Vanaema retsepti järgi käsitsi valmistatud traditsiooniline õunatee, mis on mõnus kaaslane pikkadel pimedatel õhtutel ja värskendav jäätee kevadel ja suvel. Eestimaise õuna mekki rõhutavad delikaatselt kaneel, nelk ja aniis.
Puru sobib hästi ka jogurti ja kohupiima maitsestamiseks.
Koostisosad: külmkuivatatud õun (90%) ja aroonia, õunakontsentraat, kaneel, nelk, aniis.
Valmista ka õuna jäätee!
Kange põhja jaoks lisa 1 Malbe ladvaõuna väikese paki sisule 0,5 liitrit keevat vett. Lase seista vähemalt 5-7 minutit.
Maitsesta põhi mee või pruuni suhkruga ja lisage 0,5 liitrit külma vett. Kurna kannu või pudelisse nii, et sinna saab lisada soovi korral veel jää. Hoia kuni tarbimiseni külmkapis.
Vürtsikas glögitee
Õunatee ingveriga pakub teravaid elamusi külmadel talveõhtutel ja on mõnusaks äratajaks hommikul. Eestimaise õuna kõrval soleerivad traditsioonilised ingver, kaneel, kardemon ja nelk. Glögitee vürtsikus avaldub järelmaitses ja turgutab keha sisemiselt, juues mõjub pigem mahedalt ja paitavalt. Sobib eriti hästi meega, teravust timmige konjaki või rummiga.
Koostisosad: külmkuivatatud õun (90%), ingver (3%) ja aroonia, õunakontsentraat, kaneel, nelk, kardemon.
Kuidas teed valmistada?
Enne tee valmistamist raputage pakendit, nii jõuab igasse teetassi kogu maitsete palett. Teesegu doseeri vastavalt maitsele - tassi kohta vähemalt 1 teelusikas teepuru, kruusi puhul 2 teelusikat. Vala purule keev vesi ning lase settida 7-8 minutit.
Teepuru säilita toatemperatuuril kuivas ja suletud pakendis. Peale paki avamist võib puru muutuda niiskeks, aga see ei vähenda tee kvaliteeti.
Rohkem infot leiad siit.