Pisut pidulikumad ahjukartulid.
2-3 kartulit igale sööjale (oluline, et kartulid oleksid väiksemad ja ühesuurused)
võid
pisut vett
küüslauguküüsi
hakitud peterselli, rosmariini, tüümiani vms
Koori kartulid.
Kartuli koristamise aeg sõltub oluliselt aasta ilmastikust: kui vara sai seemnemugulad maha panna, kui palju oli suvel soojust ja sademeid, kui varakult saabuvad sügishallad, kui soe või sadameterohke on koristusperiood.
Koristusaja valimisel peab lähtu
Paljud inimesed oskavad hinnata head kartuli maitset, aga sageli ei teata, et iga toidu valmistamisel on oluline valida vastav sort.
Üldreeglina soovitakse hea maitsega universaalset kartulit, mis sobib keetmiseks, pudruks, salatiks ja ahjus küpsetamise
Olgu ta nimeks kardulas, tuhvel või maaubin, kuid Eesti toidulaual on sel juurviljal, kartulil, kahtlemata oluline koht. Kuidas leida tee vastava roa jaoks õige kartulini?
Varsti-varsti ilmub turulettidele kodumaine värske kartul. Seniks aga uurime, mis põnevaid sügavkülmutatud kartulitooteid peale friikartulite poest leiab.
Suve maitsvaimad kartulid kasvavad oma aias või siseõues. Ohtralt saaki annab juba mõni ämbritäis mahapandud seemnekartulit.
Parimad kvaliteetkartulid on ise kasvatatud ja vahetult enne toiduvalmistamist põllult korjatud.
Kartul on mahlane elav organism kogu säilitusperioodi ajal. Oma suure veesisalduse tõttu on ta tundlik ümbruse temperatuurile ja niiskusele. Liiga soojas ja kuivas hakkavad mugulad närbuma ja idanema.