Salatile tasub ise juurde teha tervistava külma kastme, mis lisab salatile toiteväärtust ja annab parema maitse.
Külmade kastmetega saab aedvilju rikastada valkude, rasvade ning maitseainetega.
Ploomi-palsamäädika siirup annab salatikastmetele eriti pikantse maiste.
Tarvis läheb:2 dl ploomimahla2 dl pruuni suhkrut1 dl palsamäädikatMõõda kõik ained pannile ja keeda madalal kuumusel kuni siirup pakseneb.
Allikas: „Salatid, pestod ja kastmed“, Ko
Selline salatikaste sobib igale suvisele salatile.
2 dl Kreeka jogurtit
2 sl sidrunimahla
2 sl oliiviõli
1 tl mett või magusat tšillikastet või magusat sinepit
pisut soola
peotäis erinevaid hakitud ürte (till, peterell, tüümian, basiilik)
Kastme tegem
Tšilli valmib kiirelt ja seda saab teha suhteliselt käepärastest vahenditest, mistõttu on maitse iga kord erinev. Lisaks on tšilli lihtsalt üks hästi kosutav kõhutäis! Kartulisalat on tõeline pidulaua klassika.
Sidrun on tõeline imevili - kaugelt rohkemat kui pelgalt külmetuse vastane abimees või koogi lisand.
1. Taltsutab isu
Kui jood enne sööki klaasi sidrunivett, väldid ülesöömist.
Mõni mõnutoit on ka lorite poolest suhteliselt süütu, teine aga kubiseb rasvadest, nii et ainuüksi peale vaatamisest võib paksuks minna.
Vahetevahel mõnutoitudega patustamine pole kurjast, aga mõni hõrgutis on nii kaloreid täis tuubitud, et parem on jät
Kui juba hommikul on väsimus ja raske on ennast midagi tegema sundida, ei maksa kohe vitamiinipurgist abi otsida.
Kõigepealt võiks mõelda, kas värskes õhus liikumist või und jätkub piisavalt, kas toitumine on ühekülgne.
Seitse võimalust kuidas kasutada hapukurgi- või marineeritud kurgi leent.
Kui purk on kurkidest tühjaks söödud, ära viska soolavett või marinaadi kraanikaussi.
* Lõika värske kurk kangideks ja pane purki marinaadi sisse.