Šoti köögist inspireeritud magustoit. Sitkete šotlaste armastatud vahukooredesserdis Cranachanis on ühendatud mägilaste kaks suurt lemmikut – kaer ja viski.
Kui keeksi jääb järgi, saab sellest valmistada pudingu ehk trifle.
Puuvilja-pähklisegu
100 g pehmeid kuivatatud aprikoose
100 g pehmeid kuivatatud viigimarju või musti ploome
150 g kollaseid rosinaid
100 g Kreeka pähkleid
50 g metspähkleid
Tainas
250 g
Järelejäänud jõulukeeksist saab teha uue magustoidu.
4 portsjonit
400 g (1 pakk) külmutatud kirsse
2 sl suhkrut
6−8 keeksilõiku
2 dl vahukoort (35%)
1 sl suhkrut
300 g vanilli-kohupiimapastat
Võta kirsid välja sulama ja puista suhkur peale.
Tükelda
Kvaliteedi tunned koheselt toote maitsest ära. Kodumaisest toormest valminud Saaremaa käsitöökeedised üllatasid nii naisi kui mehi. Midagi täiesti teistsugust ja originaalset, kui seni maitstud moosid.
Raamatusõber ja blogija Reelika Raimet on lugenud läbi kolm Doggerlandi sarja raamatut ning soovitab neid kõikidele, kes armastavad põhjamaiselt kargeid kirmilugusid. Ta tutvustab loetud raamatuid ja kirjutab oma muljetest pisut lähemalt.
Hüüatust „Edasi, Kentucky lõvid!” mäletab igaüks, kes „Kevade” filmi on näinud. Meil on täna välja pakkuda üks Kentucky kook.
Magus petipiimaga keeks, mis on immutatud ja kaetud magusa või-suhkruvõõbaga.