Rootsipärane klassikaline maasikatort (jordgubbstårta), mille lihtsam versioon on vaid vahukoorega, aga populaarsem versioon vanillikreemi ja vahukoorega.
Šoti köögist inspireeritud magustoit. Sitkete šotlaste armastatud vahukooredesserdis Cranachanis on ühendatud mägilaste kaks suurt lemmikut – kaer ja viski.
Maasikate ajal on see lastele meeldiv magustoit kooli või lasteaia lõpupeol.
6 portsjonit
2dl vahukoort
200 g vanilli kohupiimapastat
400-500 g maasikaid
1 sl suhkrut
150 g beseed
Puhasta ja poolita maasikad ja puista peale suhkrut.
Vahusta koor ja
Pea 200-aastase ajalooga maasikadessert, siinses variandis hapukoore-vahukoorekreemiga.
Kuuele
500 g värskeid maasikaid
4 sl suhkrut
4 sl Grand Marnieri vm apelsinilikööri
200 ml külma 35% rõõska koort ehk vahukoort
4 sl tuhksuhkrut
4 sl Saare Smetana
Kuna vastlakuklid on kohvikutes üsna kallid, võib neid vabalt ise küpsetada.
10 tükki
3 dl piima
50 g pärmi
1 tl soola
1 dl suhkrut
1 muna
1 tl jahvatatud kardemoni
8 dl nisjahu
100 g võid
1 muna määrimiseks
Täidis
2 dl vahukoort
1 sl suhkrut
1 tl va
Luksuslik talvine magustoit.
10 portsjonit
400 g jõhvikaid või pohli
½ dl vett
1 dl suhkrut
5 lehte želatiini
100-130 g valget šokolaadi
½ dl vahukoort
500 g Türgi jogurtit
1½ dl vahukoort
2 tl vanillisuhkrut
Kaunistamiseks
pohli või jõhvikaid
tuhks
Pehme ja õhuline maius, mille kõrvale sobib ideaalselt tass kanget kohvi.
10-12 tükki
175 g šokolaadiküpsiseid
75 g võid
Täidis
4 želatiinilehte
200 g tumedat šokolaadi
200 g toorjuustu
1,5 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 muna
2 dl vahukoort
2-3 sl k