Kahjuks on järjest rohkem ülekaalulisis lapsi ja ka diabeeti avastatakse järjest noorematelt patsientidelt.
Põhjus on sama, mis täiskasvanutelgi - liiga vähe füüsilist koormust, liiga palju magusat, soolast ja rasvast toitu.
Sageli puuduvad vanematel teadmised, millist toitu ja kui palju väikelaps vajab.
Vales toitumises on süüdi ka kiire argipäev: tullakse töölt koju ning ostetakse poest kaasa valmistoite ja poolfabrikaate, millega saab kiiresti õhtusöögi lauale.
Kui sügavkülmas võtab juba tükk aega ruumi tainapakk, siis on aeg see välja võtta.
1 pakk lehttainast
3 muna
2 sl koort või piima
1 küüslauguküüs
3 viilu sinki või
3 sl praetud hakkliha või
3 sl hakitud kupatatud seeni
150 g riivjuustu
kirsstomateid, ol
Maitsvad suupisted nädalavahetuseks.
4 portsjonit
1-2 lehte õhukest lavašši
200 g seeni või sinki
1 väike sibul
½ punast paprikat
hakitud tilli, peterelli
3 muna
100 g riivjuustu
musta pipart, vajadusel soola
Tükelda seened või sink, haki sibul ja p
Eestlased armastavad koorejäätist süüa olenemata aastaajast, serveerida seda kuuma piruka või koogiga, lisaks on see koorene suutäis kohustuslikuks koostisosaks jäätisekokteilide valmistamisel.
Klassikalise pühadeaegse külmlaua osa on kindlasti ka maksapasteet, mida leiva- või sepikukäärule määrida. Kui sa ise pasteeti valmistada ei jõua või ei soovi, tõttavad appi poepasteedid.
Milline potsik aga endas kõige paremat pasteeti peidab?