Marineeritud seened on nõutud kaup nii argipäeval kui ka pidulaual.
Lisa 2-3 l puhastatud värsketele kupatamist mittevajavatele seentele 2 dl vett mahla väljakeetmiseks ja seejärel saadud mahlale 5 dl marinaadivedeliku valmistamiseks:1 sl sinepiseemneid
Vaata Kodus.ee ja Magaziini sügismängu üht retsepti: Peteri "tvistiga" seente marineerimise retsept Poola moodi!
Tarvis läheb:
1 kg puravikke
umbes 3 tassi vett
soola
Marinaadi jaoks vajad:
2 klaasi vett
1/2 tassi äädikat
2 keskmist sibulat
1 supil
Maitsev lisand praele või võileivale ja sobib ka suupisteks klaasi veiniga.
1 l kupatatud seenetükke (pilvikud, riisikad)
3 sl sinepit (magusat)
3-4 küüslauguküünt
½ tl ürdisoola
½ tl estragoni
½ tl tüümiani
pisut musta pipart
1 sl veiniäädikat
2 sl õli
Tundmatuid seeni ei tasu korjata, maitsta ega ka osta, sest mürgiseente söömise tagajärjed ulatuvad seedehäiretest inimese surmani.
Sel sügisel on terviseameti mürgistusteabekeskuse infoliinile 16662 teatatud ligi kümnest seentega seotud õnnetusest, mil
Ehitusmaterjalidel on avastatud 40 eri liiki mikroseeni. Hallitusseened suudavad kasvada suhteliselt madala õhuniiskuse tingimustes ning kasutada ehitismaterjalidesse absorbeerunud vett.