Kes meist ei tahaks suvel värskeid mahlaseid ja magusaid herneid suhu pista? Tänapäeval on aedherneste valik väga suur. Mitte kõik herned pole loodud söömiseks.
Külmutatud herned on tihti alahinnatud toit.
Odavad, head ja tervislikud herned sobivad paljudesse roogadesse.
Külmutatud köögiviljadel on sageli halb maine, kuigi tegelikult hoiavad need kokku aega, raha ja vaeva – ning hoiavad ära ka asjatut raiskamis
Harilik hernes Pisum sativum kuulub kõige vanemate kultuurtaimede hulka. Harilik hernes on maitsev sort, mida on lihtne kasvatada ka väikeses tarbeaias. Koduaedades viljeldakse tavaliselt suhkruhernest ja üdihernest.
Kui tahad kaalu kaotada, lülita oma menüüsse need toiduained!
1. Muna
Munad sisaldavad palju vitamiine, on proteiinirikkad ja sisaldavad vajalikke rasvu.
Põhiliselt kasvatatakse aedades poetisherne sorte, aga suvise gurmee jaoks tasub külvata ka suhkruherneid, mille noored õrnad kaunad viivad pärast hautamist ja võis pruunistamist keele alla.
Kui peres on lapsed, ei saa läbi ilma hernepeenrata – need roh
Krõbedad kikerherned sobivad sametise supiga hästi kokku.
2 portsjonit
1 lillkapsas
tükk juursellerit
pool sibulat
1 purk kikerherneid
vett
1 köögivilja- või kanapuljongi kuubik
soola, pipart
2 dl koort
Tükelda lillkapsas ja juurseller, haki sibul.
Hernes on väga toitev ja tervislik. Kõnekäänd, et hernes on vaese mehe liha, pole üldse liialdus.
Herned on tõesti väga valgurikkad: värsketes terades on taimset valku kuni 9%, kuivatatutes aga lausa viiendiku jagu ehk sama palju kui veiselihas.