Inglise suvedessert
Pille Petersoo
Summer pudding. | Juta Kübarsepp

Summer pudding on Inglismaal armastatud suvedessert, kus saiaviilud on immutatud rohkete marjadega. Meenutab veidi meie šarlotti, ent täidis koosneb ainult marjadest. 

Klassikalises versioonis on kolm osa vaarikaid ja üks osa punaseid sõstraid, ent loomulikult võib kasutada ka teisi marju (musti sõstraid, põldmarju, väikseid maasikaid). 

Eesti kodudes brittide pudingivorme ei leidu, aga sobib ka tavaline kumera põhjaga liitrine kauss.

 

600 g vaarikaid
250 g punaseid sõstraid
100 g suhkrut
3 sl vett
8 viilu head valget saia

Serveerimiseks:

kergelt vahustatud 35% rõõska koort

Puhasta marjad. Pane sõstrad koos suhkru ja veega potti, keeda paar minutit. Kui sõstrad juba mahla eraldama hakkavad ja suhkur on sulanud, siis sega õrnalt juurde vaarikad ning kuumuta veel paar minutit. Tõsta pott tulelt.

Vooderda pudingivorm toidukilega, sest siis on kergem rooga pärast vormist kätte saada!

Eemalda paksudelt saiaviiludelt koorikud. Vooderda pudingivorm saiaviiludega nii, et ei jääks „auke”. Tõsta marjasegu koos siirupiga vormi sisse – kõik ei pruugi ära mahtuda, ülejääk hoia alles. Kata marjasegu pealt ülejäänud saiaviiludega. Kata puding toidukilega ning aseta surutise alla. Lase järgmise päevani külmkapis seista, nii et marjamahl saiaviiludesse imbuks.

Serveerimiseks eemalda toidukile, kummuta saiapuding vaagnale ja tõsta lauale. Kui sul jäi marjasegu ja -siirupit alles, siis sellega saad vajaduse korral kõik kahvatud kohad üle pintseldada – suvepuding peaks olema kena ja ühtlaselt tumepunane.

Lõika sektoriteks ja serveeri. Soovi korral paku kõrvale kergelt vahustatud rõõska koort.

Paar omapärast soovitust:

Lisa marjasiirupile 2–3 sl vaarikalikööri või 2 tl roosiõievett. 

Sarnased artiklid