Maitsev lisand prae kõrvale.
500 g sibulaid
1 kg tomateid
700 g õunu
250 g rosinaid
500 g toorsuhkrut
1 tl soola
1 dl ürdi valge veini äädikat
½ dl õunaveiniäädikat
1 tl sinepiseemneid
1 tl Cayenne’i pipart
Koori ja tükelda sibulad.
Marineeritud seened on nõutud kaup nii argipäeval kui ka pidulaual.
Lisa 2-3 l puhastatud värsketele kupatamist mittevajavatele seentele 2 dl vett mahla väljakeetmiseks ja seejärel saadud mahlale 5 dl marinaadivedeliku valmistamiseks:1 sl sinepiseemneid
Kaks võimalust, kuidas küüslauk tallele panna.
Jaapanipäraselt marineeritud küüslauk
5 dl riisiveiniäädikat
2 sl suhkrut
2 sl soola
1 sl sojakastet
6 küüslauku (tervet)
Aja veiniäädikas koos suhkruga keema. Lisa sool ja soja ning jahuta.
Põnev hoidis kõrvitsatest.
Tarvis läheb:
1 väiksem spagetikõrvits (u 900 g) või tavaline suvikõrvits500-700 g väikesi (5-7 cm läbimõõduga) patissone
1 liitri marinaadivedeliku kohta:1 kimp põõsastillioksi2-3 küüslaguküünt2 mädarõikalehtepaar piparmündi
Ajaloolase Inna Põltsam-Jürjo sõnul on Eesti toidukultuuri alussambaks kujunenud sealiha olnud siinmail au sees juba aastatuhandeid – siga oli üks esimesi koduloomi, kellega liha saamise nimel külg külje kõrval elama õpiti.
Talurahvas ei söönud palju