Oliiviõli on oluline südamehaiguste, artriidi ja vähi ennetamisel.
Oliiviõli on puhas kuld
Oliiviõli on Vahemere maade köögikunsti ja paljuräägitud Vahemere dieedi lahutamatu osa.
Itaalias ei määrita saiale võid, vaid kastetakse sai oliiviõli sisse.
Itaalias ei määrita saiale võid, vaid kastetakse sai oliiviõli sisse ja nii saadakse palju kasulikke rasvu.
Universaalne kaste, mida võib panna salatitele, kasutada dipi- või külmaks kastmeks.
2 dl maitsestamata jogurtit
1 sl oliiviõli
1 sl veiniäädikat, palsamiäädikat või sidrunimahla
0,5 tl suhkrut
soola, musta pipart
Sega kõik ained purgis loksutades.
Se
Vere kolesteroolisisaldust saab toitumisega mõjutada ja eriti just toidurasvade kvaliteediga.
Või, kookos- ja palmiõli ja neid sisaldavad toiduained tasub vahetada südame ja veresoonte tervist kaitsvate oliivi- ja rapsiõli vastu.
Baklažaani ehk pommut tuleb kindlasti kuumtöödelda. Sobib hästi küpsetamiseks, röstimiseks, praadimiseks, aga ka grillimiseks, vokkimiseks ja hautamiseks. Väga populaarsed on täidetud baklažaanid.