Seenegurmaanile. Hõrgutis puupakul

Kaja Kurg
Shutterstock

Kui oled seenegurmaan, siis raja aeda austerservikute kasvatamiseks seenepeenar.

Paljude meelest on austerservikud (Pleurotus ostreatus) isegi maitsvamad kui šampinjonid, Hiinas ja Jaapanis peetakse neid lausa delikatess-seenteks.  Vähenõudlikud ja kiire kasvuga austerservikud sobivad hästi kultuurseentena kasvatamiseks, Eestiski tegutseb mitmeid seenekasvandusi, kelle toodangut saab osta toidupoodidest.

Austerservik on mugav söögiseen, sest teda võib ilma kupatamata otse pannile visata. Köögis kasutatakse austerservikuid samamoodi kui šampinjone, neid võib ka marineerida ja soolata. Puisevõitu jalad võib kuivatada, jahvatada pulbriks ning kasutada suppides ja kastmetes. Hea on teada, et austerservikud sisaldavad teiste seentega võrreldes rohkem inimorganismile kasulikke aineid.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid