Saksa aprikoosikook
Pille Petersoo
Imemaitsev Saksa aprikoosikook. | Juta Kübarsepp

Aprikosenkuchen tähendab saksa keeles lihtsalt aprikoosikooki ning seda küpsetatakse Saksamaal paljudel viisidel. Siiski on aastate jooksul silma jäänud, et selline võikeeksilaadne ümmargune aprikoosikook on eriti levinud. Väga maitsev küpsetis!

Aprikosenkuchen

180 g (3 dl) nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

näpuotsaga soola

3 suurt muna

170 g (2 dl) suhkrut

60 ml (2 sl) piima

180 g sulatatud võid

10–12 aprikoosi

 

Lisaks

2 sl peensuhkrut

 

Kuumuta ahi 160 kraadini.

Sega kausis jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja sool.

Vahusta teises kausis munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks.

Sega munavahu hulka kuivained, siis piim ja seejärel jahtunud sulavõi.

Vooderda 24 cm või 26 cm lahtikäiv ümmargune koogivorm küpsetuspaberiga. Kalla tainas vormi.

Pese aprikoosid, lõika pooleks ja eemalda kivid. Laota aprikoosipoolikud vormi – lõikepind võib jääda nii üles- kui ka allapoole. Vajuta aprikoosid kergelt taina sisse.

Küpseta 160-kraadises ahjus keskmisel siinil 40 minutit. Siis võta kook korraks ahjust välja ja puista peale 2 sl peensuhkrut. Küpseta veel 20 minutit.

Sarnased artiklid