Pomeli-mangodessert tapioki-/saagopärlitega
Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Mango pomelo sago on Hongkongist pärit tänapäevane dessert, mille koostises on mango, pomel, saagopärlid, kookospiim ja tavaline piim. 

Saagotärklise asemel kasutatakse väljaspool Hongkongi enamasti kassaava ehk jahumanioki tärklisest saadud pisikesi pärleid, mida müüakse ka meie toidupoodides (kui Selveris jm ei ole, siis telli veebipoodidest  www.umami.ee või www.pipar.ee). Muide, suurtest kassaavatärklise pallidest tehakse noorte seas poppi jooki ingliskeelse nimetusega bubble tea.
Eriti mõnus on see magustoit kuumal suvepäeval, samas on maitsvaimad pomelid meil müügil pigem talvisel ajal.                                       

Neljale kuni kuuele

1 pomeli viljaliha

300 g külmutatud mangokuubikuid või 2 küpse mango viljaliha

100 ml magustamata kondenspiima ja 100 ml vett või 200 ml (taimset) piima

750 ml vett

125 ml saago- või tapiokipärleid

125 ml kookospiima

4 sl suhkrut

näpuotsatäis soola

Koori pomel, jaota sektoriteks ja eemalda kilejad membraanid. Murra pomel väiksemateks tükkideks, pane kõrvale.

 

Kuumuta väikeses potis vesi keemiseni. Lisa tapiokipärlid ja keeda tasasel tulel 10 minutit, Siis keera tuli kinni, kata pott kaanega ja lase 15 minutit tõmmata. Selle aja jooksul paisuvad tapiokipärlid ja muutuvad klaasjaks. Kalla sõelale, pese külma jooksva vee all liigne tärklis välja ja nõruta hoolega. Sega juurde kookospiim, maitsesta suhkru ja näpuotsatäie soolaga. 

Püreesta mangod, kondenspiim ja vesi kannmikseris ühtlaseks ja kreemjaks mangopüreeks. (Kui mangod ei ole väga küpsed ja magusad, võid natuke suhkrut lisada.)

Serveerimiseks on kaks varianti.

1. Sega mangopüree, tapiokipärlid ja kookospiim omavahel. Jaota pokaalidesse või magustoidukaussidesse.

2. Pane mangopüree ja kookospiimaga segatud tapiokipärlid pokaali sisse kihiti. 

Aseta magustoit kuni kaheks tunniks külmkappi maitsestuma, aga seda võib ka kohe serveerida.

Enne serveerimist kaunista pomelitükkidega. 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid