Pikalt valmiv gurmeemugul. Soovitame häid juursellerite sorte
Kaja Kurg
Ära pane sellerit sinna, kus eelmisel aastal kasvasid sarikalised: seller, petersell, porgand, pastinaak, till. | Shutterstock

Juurseller on lahke anniga köögivili – seni, kuni tema hõrgumaitseline vürtsikas juurvili maa sees paisub, saab kasutada toidu maitsestamiseks aromaatseid lehti.

Juurseller (Apium graveolens var. rapaceum) on ühtaegu nii juurvili kui maitsetaim. Tal on kaks kena õde: lehtseller ja varsseller. Kõik kolm on aedselleri teisendid. Seller kuulub sarikaliste sugukonda. Ta on kaheaastane rohttaim: esimesel aastal kasvatab lehepuhmiku, teisel aastal õitseb ja valmib seeme.

Kuna juurselleril on pikk kasvuaeg – tärkamisest tarbimiseni võib

Edasi lugemiseks

Esimene kuu 0.99€, edaspidi 2.99€ kuus

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid