Lillkapsas – gurmaanide lemmik. Värvikas sordivalik

Kaja Kurg
04.08.2022
Lillkapsas on soojanõudlik, leia talle tuule eest varjatud soe päikseline kasvukoht. | Shutterstock

Hõrgutavat lillkapsarooga nautides on hea teada, et rohke kaaliumisisalduse tõttu on lillkapsas üks südamesõbralikumaid köögivilju.

Söödavate õite hulgas on lillkapsa lihakas õisik üks vägevamaid. See koosneb lühikestest, mitmekordselt harunenud mahlakatest õievartest, mille otsas on vähearenenud õienupud.
Lillkapsas on sooja toiduna ülimaitsev, oma õrna struktuuri tõttu ta sõna otseses mõttes sulab suus. Kõige tervislikum on lillkapsas aga toorelt või kuuma veega ülevalatult. Pikalt ei maksa teda kuumutada, sest väärtuslike ainete kogus väheneb siis oluliselt.
Nahka tasub pista ka lihav vars ja õisiku ümber olevad noored lehed.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid