Kõrvitsa-šokolaadi toorjuusturuudud

Kodu & Aed
Kodu & Aed arhiiv

Kõrvits loovutab koogile oma oranži tooni ja nii polegi tähtis, kui värvivaene on ilm akna taga. Ka šokolaad on koogis kindla põhjusega: novembris on isadepäev ja teatavasti armastavad ju kõik isad šokolaadi.

Põhi:

200 g šokolaadiküpsiseid

75 g võid

 

Täidis:

400 g toorjuustu

100 g suhkrut

3 muna

250 g rammusat hapukoort

200 g kõrvitsapüreed

20 g toorkakaopulbrit

 

Purusta šokolaadiküpsised, sega sulatatud võiga ning suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud 22 x 22 cm neljakandilise vormi põhja.

Hõõru toasoe toorjuust suhkruga kreemjaks, lisa ükshaaval munad.

Sega juurde hapukoor ning tõsta segust umbes 150 g teise nõusse, ülejäänule lisa kõrvitsapüree.

Vala kõrvitsatäidis vormi.

Sega kõrvale pandud toorjuustusegu hulka kakaopulber.

Tõsta kakaotäidis lusikatäite haaval kõrvitsatäidise peale ning tõmba mõned korrad noaga läbi mõlema täidise, et tekiks kirju muster.

Küpseta 160-kraadises ahjus umbes tund aega (täidis peaks jääma veel kergelt võdisev).

Jahuta üle öö.

 

Nipp: kasuta võimalikult tumekollase viljalihaga kõrvitsat, nt muskaatkõrvitsat. Kõrvitsapüree jaoks tükelda kõrvits kuubikuteks, küpseta 200-kraadises ahjus pehmeks, jahuta ja püreesta.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid